Alex Cernatescu

Brands & Communities Key Note Presentation (Alex Cernatescu Slideshare)

Am pus si pe Slideshare prezentarea de la Brands & Communities 2013.

Sper sa va fie de folos. 🙂

 

Un scurt rezumat cu ce contine gasiti mai jos ( sursa: Smark)

5 moduri prin care comunitatile pot ajuta un brand
Alexandru Cernatescu sustine ca o comunitate este un “organism TRAdigital”, care se manifesta atat online, cat si in offline. O comunitate nu se limiteaza la o pagina de Facebook, ci se extinde la activitati pe care membrii le realizeaza in viata de zi cu zi, in offline.

De multe ori, marketerii refuza investitia in crearea unei comunitati in jurul unui brand sub pretextul ca aceasta nu ofera niste rezultate masurabile. Speakerul crede insa ca o comunitate este un plus pentru brand si explica cinci moduri in care poate fi privita aceasta:

Forta de vanzari – Comunitatea pune la dispozitia companiilor sansa de a-si cunoaste mai bine consumatorii si de a le putea oferi noi produse, tinand cont de preferintele lor. Membrii comunitatii vor aprecia astfel de initiative, iar pasiunea pentru brand poate fi utilizata ca motor pentru diferite activari.

Agentie de research – Prin intermediul unei comunitati, companiile pot avea acces mai usor la feedback din partea consumatorilor decat prin realizarea unor studii de piata. Ascultate cu atentie, comunitatile pot oferi raspunsuri relevante la problemele brandului.

Focus grup – Dialogul cu o comunitate poate tine loc de pre-testing, care este de regula costisitor. Tratati ca parteneri in luarea deciziilor, membrii comunitatii vor fi deschisi sa isi ofere parerea legata de planurile companiei si se vor simti bine pentru ca sunt printre primii care afla despre deciziile acesteia.

Restul rezumatului aici.

In incheiere mai pun si 2-3 poze de la event:

In timpul prezentarii

 

Panel Shot 🙂

Alex Cernatescu
About Alex Cernatescu
Am o experienta de 14 ani in new business development, tehnologie si comunicare din care ultimii 10 ani in antreprenoriat si C-Level management. Sunt de asemenea speaker international cu participari la cele mai importante evenimente de profil, atat din Romania cat si la nivel European sau Global. si C-Level management. Am fondat in 2007 alaturi de fratele meu Andrei compania Infinit Solutions Agency care a devenit cea mai mare agentie independenta de digital din Romania.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.