Alex Cernatescu

Creativitatea in timpuri tradigitale

Termenul de arta tradigitala este unul folosit pentru prima data de David Armano pentru a surprinde tranzitia si imbinarea dintre arta traditionala si cea computerizata.  Drumul de la prima la ultima este unul simplu: varianta bruta, spre exemplu un desen in creion, este scanata si procesata ulterior pentru a i se da viata si culoare in lumea virtuala.

Astfel, pasim de la traditionalisti, de actualitate inca, dar nu foarte in ton cu tendintele contemporane, la digitalisti, totul pana la a ajunge la tradigitalisti, putini deocamdata, dar care cred ca sunt vocea viitorului.

Avantajul artei tradigitale este acela ca preia ce este mai bun din fiecare domeniu. Preia cnceptul initial, cel traditional, si il aduce in lumea de zi cu zi. Daca se poate spune, ofera versiunea pentru Twitter a artelor”clasice”, oferind posibilitatea nu numai de a transmite mesaje, ci de a interactiona constant intr-un mediu actual.

Si numai atat, creatorii de arta tradigitala nu se concentreaza pe a crea o comunitate in jurul unui brand, ci pe a oferi un brand comunitatii, demonstrand astfel noua tendinta a marketingului orientat pe consumator.  Astfel, se imbina simplitatea, utilitatea si navigabilitatea specifice online-ului, cu creativitatea aflata in stare bruta.

Ramane de vazut incotro se va indrepta aceasta categorie, care trebuie sa oscileze atent intre un macro-discurs al comunitatii si un micro-discurs a brandului. In concluzie, cred ca merita vazuta evolutia acestor ”trapezisti” ai tehnologiei, rezultatatele lor neputand fi altfel decat originale.

Alex Cernatescu
About Alex Cernatescu
Am o experienta de 14 ani in new business development, tehnologie si comunicare din care ultimii 10 ani in antreprenoriat si C-Level management. Sunt de asemenea speaker international cu participari la cele mai importante evenimente de profil, atat din Romania cat si la nivel European sau Global. si C-Level management. Am fondat in 2007 alaturi de fratele meu Andrei compania Infinit Solutions Agency care a devenit cea mai mare agentie independenta de digital din Romania.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.