Alex Cernatescu

3 Lucruri pe care daca nu le faceti deja ar trebui sa incepeti de astazi

Cele mai mici schimbari de atitudine pot aduce cele mai mari satisfactii atat personale cat si profesionale.
Scriu acest articol la limita dintre cele doua pentru ca stim cat de mult sunt legate mai nou ☺.

Sper sa va fie util.

1) De astazi nu mai faceti nimic cu jumatate de masura! – “Work hard, play hard”

De ce majoritatea oamenilor nu iau lucrurile in serios – atat “joaca” – adica distractia, relaxarea, pauza – dar mai ales munca, job-ul sau task-ul la care lucreaza?

Oare e asa greu de inteles ca a sta intr-o stare de mediocritate semi-confortabila, semi-satisfacatoare nu face decat sa fie o mare gaura neagra pentru timpul, si asa foarte limitat, al fiecaruia?

Eu am un principiu pe care vreau sa il impart cu voi si il recomand cu drag – WORK HARD, PLAY HARD.

Asta inseamna ca daca ne distram, ne distram cu adevarat, ne decuplam cu adevarat, traim cu adevarat momentul dar si cand avem ceva de facut NU NE OPRIM PANA NU LIVRAM 150%.

De ce ai vrea sa faci totul pe jumatate?

De ce sa te distrezi pe jumatate in timp ce te gandesti la job si iti faci griji si de ce sa muncesti cu jumate de inima cu gandul la o pauza?

Mediocritatea UCIDE TIMPUL – iar timpul e singurul lucru care e putin si se consuma repede asa ca : WORK HARD, PLAY HARD !

2) De astazi nu va mai comparati cu ALTI OAMENI! – Singurul pe care trebuie sa il intreci azi esti tu de ieri, iar maine tu de azi.

Sistemul tau de valori nu trebuie sa se intersecteze cu comparatia cu alti oameni, prieteni, inamici sau orice ar fi ei.

Singurul KPI al tau ar trebui sa fii tu si evolutia ta pe axa timpului.

Ai evoluat sau nu cate putin in fiecare zi? Acesta ar trebui sa fie singurul stress sau test la care sa te supui.

Si mai interesant este daca reusesti sa ai un sistem de valori total nematerialist 😉

Cum ar fi toti sa alerge dupa bani si tu sa alergi doar dupa ceea ce conteaza? Think about it.

3) De astazi nu mai ascultati pe nimeni care va zice ca “nu se poate”!

Singurul lucru care sta intre tine si sopul tau – profesional , personal etc- este acea imensa scuza in baza careia crezi ca nu poti , iar acea scuza e ALIMENTATA DE OAMENII NEGATIVISTI DIN JURUL TAU.

Ceea ce aveti nevoie langa voi sunt oameni care cand vreti sa cedati sau sa renuntati la visul vostru SA VA DEA O PALMA POZITIVA si sa va incurajeze SA NU CEDATI ORICE AR FI.

E foarte usor sa darami visele cuiva cand nu ai vise proprii, e foarte usor sa dai sfaturi cuiva care vrea sa se ridice si sa gasesti 1.000 de motive pentru care nu poate.

Apropo, daca cumva sunteti pe partea cealalta a baricadei de astazi incepeti sa incurajati pe cineva – Ii veti face si lui un bine dar, cel mai important va veti auzi chiar voi. Nu?

Pana la urma ca sa crezi in oameni trebuie mai intai sa crezi in tine.

Alex Cernatescu
About Alex Cernatescu
Am o experienta de 14 ani in new business development, tehnologie si comunicare din care ultimii 10 ani in antreprenoriat si C-Level management. Sunt de asemenea speaker international cu participari la cele mai importante evenimente de profil, atat din Romania cat si la nivel European sau Global. si C-Level management. Am fondat in 2007 alaturi de fratele meu Andrei compania Infinit Solutions Agency care a devenit cea mai mare agentie independenta de digital din Romania.

4 Comments

  1. Foarte bun articolul si foarte folositor. Cand am citit ce ai scris chiar am cazut pe ganduri. Felicitari si la mai multe articole macar la fel de bune ca acesta!

    Reply
  2. Imi place mesajul, imi e foarte cunoscut. Transpare si din toate discursurile motivationale pe care le-am auzit sau vizionat. Nu e totusi atat de simplu, si totusi este simplu. Este simplu atunci cand hotararea ta este de nezdruncinat (suna a cliseu dar asa e) si totusi nu e simplu pentru ca in unele cazuri ai de invins ani de obisnuinta. Si aici intervine (pentru succes) o constanta automotivare. Prin urmare pana cand schimbarea ajunge la nivelul eului “Eu sunt asa (hotarat, 150% productiv :)…)!” e necesara ceva munca.

    Reply

Your email address will not be published.