Alex Cernatescu

2014 – Concluzii de sfarsit de an

2014 a fost un an ceva mai special din multe puncte de vedere si il rezumam zilele trecute intr-un interviu din Forbes ca un an de “absolvire” (graduation) al industriei de comunicare (online).

Spuneam ca agentiile care au trecut cu bine si au inregistrat cresteri in 2014 sunt si cele care merita sa ramana mai departe.

Ca tot se apropie finalul de an am decis sa fac si o retrospectiva a lui 2014.

Am strans cateva informatii pe care le-am comunicat de-a lungul anului pe la diferite conferinte internationale unde am dus cu mandrie steagul romanesc si digital :).

La nivel global una dintre cele mai notabile directii pe care am observat-o a fost polarizarea si intensificarea discutiei “consumer privacy” vs “optimized real time advertising”.

Adica practic cat de mult sa mergem inainte cu automatizarea si tratarea consumatorului ca un “cookie” sau un “string de date” vs tratarea lui ca o “fiinta umana” care poate nu se bucura cand atotputernicele platforme stiu tot ce isi doreste, cateodata chiar inaintes lui 🙂

Aveti aici

integral discursul meu pe aceasta tema din cadrul panel-ului de DIGITAL MARKETING de la GLOBAL WEBIT ISTANBUL 2014 si mai jos am extras concluziile principale din Adplayers care a publicat un articol chiar in timpul evenimentului:

 

“Cred ca in perioada urmatoare cel putin doua lucruri merita urmarite in comunicarea digitala ca directie a comunicarii si a serviciilor”

 

“Consumatorul nu este un cookie sau un string de date care se uita la reclame si dau click. Consumatorii sunt oameni si trebuiesc tratati ca atare, indiferent unde se duce tehnologia de automatizare a buyingului de media digitala. Teoria cu automatizarea suna bine si clar livreaza rezultate mai bune deja, dar practica ne arata un lucru clar: cu cat ii targetam mai “matematic” – iar acest lucru se vede in mesaje, cu atat mai multi consumatori se simt “spionati” si “urmariti” de catre advertiser”

 

Daca pana acum, clientii de publicitate priveau doare catre site-uri, motoare de cautare sau retele sociale, Alex Cernatescu subliniaza ca achizitiile marilor jucatori in aceste domenii ne arata si directia in care se vor misca serviciile digitale. Oficialul Infinit Solutions subliniaza ca achizitia Oculus Rift de catre Facebook sau achizitia Minecraft de catre Microsoft, dar si alte miscari globale ne arata inca de astazi directia in care se va duce si advertising-ul digital.

 

“Consumatorii sunt prezenti in “multivers”. Ei deja traiesc in mai multe realitati paralele, incepand de la viata reala, viata din jocurile pe care le joaca, din retelele sociale in care traiesc si asa mai departe. Trebuie sa intelegem exact cum functioneaza ei in fiecare din aceste realitati si sa invatam sa adaptam corect mesajul de fiecare data, Trebuie sa integram lumea virtuala in realitatea umana.”

 

Tot articolul il puteti citi aici.

Despre una dintre directiile importante unde cred ca se va duce advertising-ul online in anii ce urmeaza am vorbit aici la WEBIT CEE SOFIA 2014 – unul dintre cele mai mari evenimente Est Europene din domeniul digitalului.

 

Toata prezentarea o gasiti aici

iar daca e sa rezum totul in cateva cuvinte as alege REALITATE VIRTUALA + GAMIFICATION J

 

Revenind ceva mai local, pe plaiuri mioritice, cea mai importanta realizare a fost faptul ca Infinit a devenit grup prin lansarea The MasterPlan – agentie ce deja centralizeaza toate operatiunile de media digital, e-commerce si performance.

De asemenea The MasterPlan ofera serviciile sale si altor agentii care doresc sa livreze impecabil catre clientii lor in aceasta zona.

The MasterPlan este condusa de partenerul nostru Adrian Enache.

Tot legat de acest an vreau sa reamintesc parteneriatul Infinit cu Stefanini, parteneriat care a dat posibilitatea Infinit de a oferi serviciile sale in 33 de tari in care activeaza Stefanini.

Scopul este a uni “prapastia dintre IT si Marketing” iar rezultatul sa se traduca in servicii complete pentru client globali.

Creativitate specifica advertisingului pe “backbone” specific IT-ului – suna bine, nu? J

Aveti aici articolul pe aceasta tema ceva mai detaliat

 

Vreau sa le mai multumesc inca odata clientilor nostri care au incredere in noi si au decis sa ramana alaturi de noi in continuare, unii dupa 3,4 sau chiar 5,6 ani.
De asemenea le multumesc celor care au decis sa ni se alature in calatoria noastra “infinita” in 2014 :).

Cel mai mult vreau sa multumesc echipei Infinit, echipa care a demonstrat inca un an de ce suntem unde suntem.
Datorita lor Infinit face lucrurile pe care le face.
Le multumesc si celor care sunt cu noi de ani de zile dar la fel si celor care au intrat in Infinit in 2014.

A fost un an plin, putin obositor pe ici colo dar plin de satisfactii!

2015 – BRING IT ON! B-)

Picture rights – http://theweeklyracer.com

Alex Cernatescu
About Alex Cernatescu
Am o experienta de 14 ani in new business development, tehnologie si comunicare din care ultimii 10 ani in antreprenoriat si C-Level management. Sunt de asemenea speaker international cu participari la cele mai importante evenimente de profil, atat din Romania cat si la nivel European sau Global. si C-Level management. Am fondat in 2007 alaturi de fratele meu Andrei compania Infinit Solutions Agency care a devenit cea mai mare agentie independenta de digital din Romania.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.